malgrupper/medlem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/frostfjaril_host.jpg

Transporter

Vi ordnar gemensam transport från Åbo. Till Åbo kan du komma med t.ex. tåg (www.vr.fi) eller buss (www.matkahuolto.fi).

Klockan 11 på lördagen hämtar Henrik Wrede deltagare från Åbo med sin bruna och gula museibuss årsmodell 1976.

Meddela på anmälningsblanketten om du vill stiga på museibussen vid Åbo centralstation eller Åbo busstation.

Från Åbo kör museibussen till Lenholm och efter exkursionen på Lenholm fortsätter bussen till Kirjais kursgård.

På söndag efter att förbundsmötet tagit slut kör museibussen från Kirjais kursgård till Åbo centralstation och Åbo busstation.

Busstransport turretur 10 euro/person.

Platsen

Förbundsmötet ordnas på Kirjais kursgård. Den är idylliskt belägen i Åbolands södra skärgård på ön Kirjais i omedelbar närhet till Kirjais by.

Kirjais kursgård uppfördes åren 1922-23 ursprungligen som folkskola för Kirjais samt de omkringliggande öarna. Adressen är Sarviksvägen 29, Pargas.

Kirjais kursgård ligger ca 14 km från Kyrkbacken i Nagu, ca 37 km från Pargas centrum och ca 62 km från Åbo. Det går bilväg ända fram till kursgården, men rutten från fastlandet till Nagu inkluderar en färja.

Bekanta dig med Kirjais kursgård här.

Natur och Miljö har reserverat övernattningsmöjligheter för natten mellan lördag och söndag på kursgården. Sovplatser finns inne i själva kursgården och i stugor på tomten.

Övernattningen kostar 30 euro/person. 

Mat

Natur och Miljö bjuder på lördag på fältlunch på Lenholm och på kaffe med tilltugg på Kirjais kursgård.

På söndag bjuder Natur och Miljö på morgonmål, lunch och kaffe.

Middagen på lördag kväll kostar 30 euro/person.

Anmäl dig senast 4.4.2019 här. 

Miljörörelsens ljudspår på Konstens natt

15 Augusti 2019 kl. 19.00–20.30

En sång kan förändra världen mer än tusen forskningsrapporter. Under miljörörelsens händelserika historia har musiker väckt människor till insikt om miljöproblem och inspirerat till handling. Sånger har skapat engagemang och gemenskap på gatudemonstrationer, kring lägereldar och på konserter.

Hur mår den miljöpolitiska musiktraditionen i dag, under klimatkrisens mörka moln? Varför påverkar musiken oss så starkt?

Flera artister framför sånger med ett miljöbudskap. Det bjuds på en mångfald av sånger från olika årtionden och från rytmmusikens olika genrer. Låtarna framförs på originalspråk (finska, svenska engelska). Publiken får sjunga med! Mellan verserna paneldiskussion med Bernt Nordman (Ohrwurm), Henrika Andersson och Niclas Häggblom (arbetsgruppen AHA) och Johanna Ahlmark (konstnärlig ledare för Climate Aid-evenemanget). Öppna ditt hjärta för musikens kraft!Plats
AV-festsalen
Annegatan 26
00100 Helsingfors

Arrangör
Natur och Miljö r.f.