hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Var grasalar1.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 1/2019 svallar vårkänslorna i naturen. Hur påverkar vårljuset växter och fåglar? Går det dåligt för insekterna? Lönar det sig att sorterna plast? Svaren på de här och många andra aktuella miljöfrågor finns i vårnumret av Finlands Natur.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Exkursion på Lenholmen 27.4.

21.03.2019 kl. 14:44
Vi upplever ekhagar och strandängar på Lenholmens naturskyddsområde tillsammans med Kaj-Ove Pettersson som guidar oss längs naturstigen. Åbolands naturskola bjuder på lekfulla naturundersökningar. Välkommen!

 

Samling på parkeringsplatsen vid Lenholmens naturskyddsområde kl. 12.

Det bjuds på fältlunch åt den som anmält sig senast 4.4. OBS! Ta med egen djup tallrik och sked! Man kan också ta med egen matsäck.

Naturstigens längd är två kilometer. Terrängen längs naturstigen är bergig och kuperad. Utrustning: täckande klädsel enligt väderlek, ordentliga skor.

Lenholm är beläget ca 9 km från Pargas centrum mot Nagu, invid Skärgårdsvägen. Naturskyddsområdet omfattar såväl kulturlandskap som lundar och strandängar samt berg. På hagmarkerna går det boskap på bete om somrarna. Bekanta dig med Lenholmens naturskyddsområde och kommunikationer här: www.utinaturen.fi/lenholm.

Exkursionen är ett samarbete mellan Natur och Miljö och Pargas Naturskyddsförening och ordnas i samband med Natur och Miljös förbundsmötesveckoslut i Pargas 27.-28.4. Mera info om veckoslutet här: www.naturochmiljo.fi/malgrupper/medlem/.

Förhandsanmälan till Birthe Weijola (birthe.weijola@naturochmiljo.fi, 050-3239037) senast 4.4., om du vill äta en gratis fältlunch. I annat fall är förhandsanmälan frivillig.