hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Vinter mot det okaenda.jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Naturs rimfrostgnistrande vinternummer har utkommit. Läs om hur modern teknik kan användas vid naturinventeringar, dokumentering av djurlivet, för skydd av grödor mot betande gäss och som hjälpmedel för att hyra och låna istället för att ständigt köpa nya prylar. Vi rör oss också i vintrig natur, allt från östra Nyland och södra Österbotten till de krympande isarna vid Antarktis.

En del av detta hittar du i Finlands Naturs webbarkiv, vill du läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Andrea Weckman förbundsordförande

07.05.2017 kl. 18:01
Andrea Weckman tar över ordförandeklubban i Natur och Miljö. Mandatperioden är tre år.

Andrea Weckman, 26, är bosatt i Borgå. Hon är miljövetare med examen från Lunds universitet.

-Jag har varit medlem i Natur och Miljö i många år, men det var via Barnens Östersjöprotest 2016 som jag lärde känna organisationen, säger Weckman. Hon var projektledare för miljö- och demokratifostranprojektet som engagerade barnfamiljer.

-Natur och Miljö är jättebra på miljöfostran på svenska. Det skall vi fortsättningsvis satsa stenhårt på, säger Weckman.

På förbundskongressen i Mariehamn där Weckman valdes godkändes också en ny strategi för åren 2018-2020. En viktig målsättning är att engagera nya målgrupper i miljöarbetet.

-Jag hoppas att vi kunde engagera unga vuxna på högskoleorter som Helsingfors, Åbo och Vasa. Jag har själv studerat till miljöplanerare vid Yrkeshögskolan Novia och där finns säkert också nu studerande som funderar på vad de kunde göra för miljön.

Weckman vill att Natur och Miljö skall bli mera lyhörd och öppen för initiativ från medlemmar.

-Via vårt nätverk kan man hitta likasinnade, både personer som känner naturen på din ort och personer som vill engaera sig i kampanjer kring globala miljöfrågor.

-Välkomna med i verksamheten, hälsar Weckman.