hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Ispafonster(1).jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 4/2019  kommer med vinterstämning: djurspår i nyfallen snö, skridskoåkning över glänsande havsisar och djur som byter till vacker vinterskrud. Vi granskar också internet ur miljösynvinkel och ger tips om ekologiska alternativ vid husbyggen och renoveringar.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Natur och Miljös kalender

Inga händelser på kommande

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Organisationer: Regeringen bör slopa fossila stöd och sätta stopp för torven, annars missar Finland klimatmålen

Regeringen, som samlas till ett klimatmöte, bör slopa stöden till fossila bränslen och sätta stopp för användningen av torv. Det anser en grupp organisationer som arbetar med miljö, utvecklingssamarbete och mänskliga rättigheter. För tillfället finns det ett stort gap mellan regeringens klimatmål och åtgärder.
31.01.2020 kl. 09:05

Natur och Miljö ny samarbetspart i Ekenäs naturum

Ekenäs naturum blir en av baserna för Naturskolan Utterns personal år 2020. Forststyrelsen blir också kvar i huset. Under året utformas en plan för ett nytt regionalt center för miljöpedagogik, naturturism och miljöinformation.
24.01.2020 kl. 09:16

Presidentens vegekorg fylld med superfood från finska skogar

Miljö- och djurorganisationer överräckte sin traditionella grönsakskorg till presidentparet på Talludden. Tanken med vegekorgen är att lyfta fram hållbar matproduktion – och i år är korgen fylld med skogens håvor.
19.12.2019 kl. 13:16

Naturskyddsorganisationerna kräver: jordbruksstöden skall gynna miljön

Jordbruksstödens miljöpåverkan har inte diskuterats tillräckligt, trots att jordbruksstöden är den största utgiften i EU:s budget. Naturskyddsorganisationerna föreslår att stöden borde styras så att de ger största möjliga miljöfördelar.
16.12.2019 kl. 14:02

Kom med i nytt klimatnätverk i Helsingfors

Klimatnätverket kör igång i januari och vi träffas första gången tisdagen den 14.1 kl. 18 på Annegatan 26.
16.12.2019 kl. 13:15