hem
/Site/Data/812/Images/Layout/Headers/Default/Varskedand(1).jpg

Natursnurran

Här kan du uppleva stämningen i naturen under olika årstider. Obs! Du behöver en Flash Player för att kunna se och lyssna på natursnurran.

Finlands Natur

Finlands Natur nr 1/2019 svallar vårkänslorna i naturen. Hur påverkar vårljuset växter och fåglar? Går det dåligt för insekterna? Lönar det sig att sorterna plast? Svaren på de här och många andra aktuella miljöfrågor finns i vårnumret av Finlands Natur.

En del av artiklarna hittar du i Finlands Naturs webbarkiv,  men om du vill läsa resten av den digra tidningen är det enklast att prenumerera - redan idag!

Kampanjen Solsvar

Är du nyfiken på hur du kan värma upp ditt hem, ditt vatten eller producera el med energi från förnybara källor? Upptäck Solsvar här

Lediga jobb

Läs mer om  lediga jobb hos oss.

Klimatkrisens allvar syns inte tillräckligt i partiernas program inför riksdagsvalen i april. Kampanjen Korvaamaton (Oersättlig) vill fästa politikernas uppmärksamhet vid allt det oersättliga som hotas av klimatförändringen. Under nästa regeringsperiod borde Finland fatta beslut som leder till att naturen år 2030 binder mera koldioxid än de utsläpp som människan förorsakar. Läs mera om hur du kan delta i kampanjen.

Exkursion på Lenholmen 27.4.

Vi upplever ekhagar och strandängar på Lenholmens naturskyddsområde tillsammans med Kaj-Ove Pettersson som guidar oss längs naturstigen. Åbolands naturskola bjuder på lekfulla naturundersökningar. Välkommen!
21.03.2019 kl. 14:44

Förbundsmöte i Åbolands skärgård 27-28.4

Programmet börjar på lördag med en exkursion till Lenholms naturskyddsområde i Pargas och fortsätter sedan på idylliska Kirjais kursgård i Nagu. Söndagen är vikt för mötesförhandlingar. Välkommen!
04.03.2019 kl. 10:45

Partiernas klimatlöften är otillräckliga – organisationernas kampanj vill höja ambitionsnivån i klimatpolitiken

Åtta riksdagspartier har förbundit sig vid 1,5-gradersmålet, men klimatkrisens allvar syns inte tillräckligt i partiernas program. Kampanjen Korvaamaton (Oersättlig) kräver mera konkreta klimatåtgärder av Finland. Bakom kampanjen står nio organisationer som arbetar med miljöfrågor och global utveckling tillsammans med flera kända opinionsbildare.
28.02.2019 kl. 10:10

Miljövänliga energilösningar för egnahemshus och sommarstugor

På webbsajten solsvar.fi kan du bekanta dig med lösningar som minskar utsläppen av klimatstörande gaser.
21.12.2018 kl. 13:45

Medborgarsadress för kallavverkningsfritt skogsbruk

Tycker du att man borde frångå kallavverkningar i skogsbruket på statens mark? Skriv under medborgarinitiativet!
17.05.2018 kl. 09:38